Houtrot

Houtrot

Houtrot kan zo ernstig zijn, dat er niets anders op zit dan de ramen of kozijnen te vervangen. Maar vaak kan in een vroeg stadium het aangetaste deel ook worden gerepareerd door middel van een houtrotreparatie of een deelvervanging.

Sinds 2000 werken wij o.a. met Dryflex van het Repair Care-systeem voor preventief en curatief onderhoud van geveltimmerwerk. Dit is een uitstekende en duurzame oplossing voor het behandelen van houtrot. Dryflex is door-en-door getest (TNO), in alle seizoenen te gebruiken en is bewonersvriendelijk.
Preventief: Hieronder worden alle handelingen verstaan die erop gericht zijn de levensduur van het geveltimmerwerk te verlengen en de onderhoudsintervallen te vergroten. Denkt u daarbij aan het dichtzetten van capillaire naden en stijl/dorpel verbindingen, dichten van scheuren, afronden van scherpe kanten enz.
Curatief: Is er toch houtaantasting opgetreden dan kunnen wij met het Repair Care-systeem het aangetaste kozijn- of raamdeel, of een ander onderdeel van het geveltimmerwerk, voor u herstellen.